Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki chlebek pszenny-żytni na zakwasie z dodatkiem drożdży. Dzięki drożdżom znacznie skracamy czas wyrastania
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Mąkę przesiać i dodać pozostałe wszystkie składniki Zagniatać do momentu aż ciasto będzie miekie elastyczne i błyszczące Odstawić na około 1.5godz.
Po tym czasie ponownie chwilkę wyrobić dłońmi ciasto, ułożyć w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym Odstawić na około 20min. Piekarnik nagrzać w temperaturze 180' Tuż przed włożeniem chlebka do piekarnika posmarować wodą Piec 40-45min. Po upieczeniu wyjąć chlebek z naczynia i wystudzić na kratce