Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chlebek razowy z orzechami i suszonymi pomidorami"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Składniki
Obie mąki wymieszaj z drożdżami. Dodaj sól oraz ocet. Wlej ok. 1 i 1/3 szkl. ciepłej wody. Dobrze wyrób. Ciasto odstaw do wyrośnięcia.
Orzechy i pestki słonecznika zrumień na suchej patelni. Szynkę i pomidory pokrój na kawałki.
Przygotowane dodaj do wyrośniętego ciasta. Ponownie je zagnieć. Uformuj bochenek. Ułóż go na blasze przykrytej pergaminem. Odstaw jeszcze raz do wyrośnięcia. Posmaruj wodą. Piecz ok. 50 minut w temp. 200oC.Źródło: Naj