Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chlebek „tygrysi”"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 75
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 121
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 31
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4520
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 75
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 121
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 31
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4520
Składniki
Zaczyn: drożdże zalej 55 ml ciepłej wody, dodaj cukier, odstaw na 5 min. Dodaj mąkę i sól, wyrób. Odstaw do wyrośnięcia.
Ciasto: do zaczynu dodaj olej, sól, cukier, ciepłe mleko wymieszane ze 100 ml wody i mąkę, wyrób elastyczne ciasto (jeśli będzie się kleić, dosyp trochę mąki). Odstaw do wyrośnięcia.
Ciasto ponownie wyrób, odstaw do wyrośnięcia. Uformuj bochenek.
Wierzch: dokładnie wymieszaj. Posmaruj chleb. Piecz 50 min w 180°C (pod blachę z chlebem włóż garnek z wodą).
Mąkę ryżową uzyskasz, mieląc ryż.
czas przygotowania: 75 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 0,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie