Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny przepis na wykorzystanie białek.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 102
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 208
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 102
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 208
Składniki
Wykonanie: Masło stopić i odstawić. W międzyczasie ubić na sztywno pianę z białek z dodatkiem cukru. Następnie wlać przestudzone masło, wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i skropić kilkoma kroplami aromatu. Całość dokładnie, delikatnie wymieszać i przełożyć da przygotowanej formy keksowej . Piec w dobrze nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni około 30 minut. Po ostudzeniu kroić na kromki i smarować kwaśną konfiturą.