Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie. Na pewno posmakuje każdemu :)
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 202
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 175
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 202
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 175
Składniki
Ciasto drożdżowe: mąkę, masło, jajko, sól i cukier mieszamy razem. Do letniego mleka dodajemy drożdży, odstawiamy je aż urosną, a następnie dodajemy do reszty składników i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy w ciepłe miejsca do wyrośnięcia. Farsz: Składniki kroimy dość drobno i chwilę smażymy, a następnie dusimy na patelni w kolejności: pieczarki, cebula i kiełbasa, pomidor i oliwki.Dusimy do tego momentu aż nagromadzona woda odparuje.
Gry ciasto jest już ładnie wyrośnięte dzielimy je na 2 części (mniejszą i większą). Mniejszą częścią wykładamy spód tortownicy (wcześniej wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką) tak, aby brzegi placka zachodziły na ścianę tortownicy. Farsz wykładamy na całość spodu tak aby tłuszczem nie pobrudzić brzegów. Na wierzch kładziemy 2 spód (większy) i zlepiamy go z brzegami spodu jak pierogi po całym okręgu. Piec 30 min w 180 stopniach