Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne mini pieczywko na drugie śniadanie.
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 52
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2063
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 11
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 9
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 96
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 36
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 52
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2063
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 11
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 9
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 96
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 36
Składniki
Do głębokiej miski przesiewamy mąkę , robimy wgłębienie wkruszymy tam drożdże i posypujemy cukrem. Następnie wlewamy letnie mleko , olej , a na boki miski dajemy sól i pieprz. Ciasto dokładnie wyrabiamy i przykryte odstawiamy do wyrośnięcia. Potem z ciasta robimy rulony i wycinamy kawałki jak na kopytka . Każdy kawałek nacinamy nożykiem do frytek. Ciasteczka odstawiamy do wyrośnięnia. Rozgrzewamy piekarnik na 180 C. Ciasteczka smarujemy jajkiem roztrzepanym z szczyptą soli. Pieczemy kilkanaście minut , temperaturę można zmniejszyć do 160-170 C. Ja osobiście wolę te ciasteczka bardzo jasne , wtedy są mięciutkie.