Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Czosnkowe bagietki zapiekane z mięsem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 144
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 84
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 607
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 144
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 84
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 607
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Cebule obierz, opłucz i drobno poszatkuj. Słoninę pokrój w kosteczkę, wrzuć na patelnię z 2 łyżkami rozgrzanego oleju. Wysmaż skwarki.
Wrzuć cebulę, chwilę smaż razem. Na patelnię włóż mielone mięso. Dodaj po szczypcie soli, pieprzu, chili i kuminu. Wymieszaj starannie widelcem z cebulą i słoniną.
Dodaj pomidory z zalewą, posiekane zioła oraz bulion. Duś na średnim ogniu 25 minut. Dopraw solą i pieprzem.
Mięso z sosem przełóż do naczynia żaroodpornego. Bagietkę pokrój w plasterki. Potrzyj je przeciśniętym czosnkiem. Ułóż na mięsie. Pokrop olejem i posyp startym parmezanem. Piecz w 200 st. na złoty kolor (ok. 10 minut).Źródło: Świat kobiety