Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe razowe chlebki pita bez cukru z ziołami
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 51
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 978
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 104
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 141
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 51
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 978
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 104
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 141
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 250 C. W misce zagniatamy ciasto: mąkę i drożdzę mieszamy, zagniatamy ciasto, podlewając stopniowo wodą. Wygniatamy ok. 5 minut. Dodajemy też zioła.
Ciasto posypujemy delikatnie mąką pszenną i pozostawiamy na 10 minut, by wyrosło.
Następnie dzielimy ciasto na 5 części. Rozwałkowujemy na stolnicy na placki - nie za grube i nie za cienkie. Układamy je na blasze, która ma nieprzywierającą powłokę. Wstawiamy do piekarnika. Pieczemy równo 5 minut.
Po wyjęciu z piekarnika chlebki pita będą nieco twarde - zmiękną po wystygnięciu. Placki przekrawamy tworząc kieszonki. Podajemy z kurczakiem i ulubionymi sosami-dodatkami. Smacznego !