Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Domowy chlebek marchewkowy"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 611
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 143
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 74
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 213
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 65
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 611
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 143
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 74
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 213
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 65
Składniki
Rozpuść drożdże w wodzie z cukrem. Dosyp łyżeczkę mąki i odstaw na 5 minut.
W misce połącz resztę mąki, otręby, płatki oraz startą marchewkę. Wlej oliwę, dodaj sól i pół łyżeczki kminku.
Dolej zaczyn i wyrób ciasto. Odstaw je na godzinę, ponownie zagnieć, po czym przełóż do natłuszczonej brytfanki i posyp resztą kminku.
Chleb piecz około godziny w 190°C.
<strong>Przepis nadesłała: Agata Skiba</strong>Źródło: Kurier TV