Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Domowy gyros i kebab w chlebku z drobiem"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 67
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1228
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 296
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 67
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1228
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 296
Składniki
Filety pokrój w paseczki, 3 łyżki oleju odlej, resztę wymieszaj z ziołami, solą, pieprzem i roztartym czosnkiem. Zalej mięso, odstaw na 30 minut, aby przeszło smakiem marynaty. Warzywa umyj, pomidory i ogórki pokrój w plasterki, a paprykę oraz sałatę w paseczki.
Wszystkie warzywa wymieszaj. Z chlebków pita odkrój wierzchy, tak by powstały kieszonki. Kurczaka osącz z marynaty, usmaż na pozostałym oleju. Włóż do przygotowanych chlebków. Każdą porcję przykryj kilkoma łyżkami sałatki. Podawaj z różnymi sosami.
50 min; Porcja: 890 kcal; Cena porcji: 5,35 zł;Źródło: Naj