Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Drożdżowe bułeczki"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 41
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 41
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Drożdże rozpuść w szklance ciepłej wody, odstaw na 5 minut. Ziemniaki zmiel. Dodaj obie mąki, szczyptę soli, zaczyn, cukier, wbij jajko i wyrób ciasto.
Odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Kiedy podwoi swoją objętość, jeszcze raz zagnieć. Uformuj bułeczki. Posmaruj jajkiem, posyp ziarnami. Odstaw do wyrośnięcia.
Na dole piekarnika ustaw blaszkę z gorącą wodą. Nad nią blaszkę z bułkami. Piecz 20 min w temp. 200°C.
<strong>Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina</strong>Źródło: Bella Relaks