Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżowe bułeczki z dżemem jabłkowym to świetna propozycja do szklanki mleka na podwieczorek. Polecam.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 73
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 229
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 73
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 229
Składniki
Cukier i drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku i odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce. Mąkę przesiewamy dodajemy zaczyn drożdżowy i pozostałe składniki. Zagniatamy ciasto. Odstawiamy na 1 godzinę w ciepłe miejsce. Z ciasta formujemy kuleczki, lekko spłaszczamy, wykładamy po łyżce dżemu,zlepiamy brzegi i formujemy kulkę. Wykładamy na blaszkę piekarnikową. Smarujemy bułeczki rozkłóconym jajkiem. Pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach. Upieczone posypujemy cukrem pudrem. Smacznego ;)