Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo szybki i smaczny deserek, wprost dla niespodziewanych gości.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 192
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 279
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 192
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 279
Składniki
Rozwinąć rulon ciasta francuskiego i pokroić radełkiem na trójkąty.
Posmarować każdy trójkąt powidłami węgierkowymi i zwinąć w rogalik, zaczynając od szerszego boku.
Z porcji tej wyjdzie 16 sztuk rogalików.
Każdy rogalik posmarować roztrzepanym jajkiem.
Każdy posmarowany rogalik oblepić czarnym sezamem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piec przez około 15 minut do zrumienienia.
Smacznego !