Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz wołowy w chlebku"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 21
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 20
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 21
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 20
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Składniki
<strong>Gulasz można posypać żółtym serem tartym.</strong>
Pokrojone w kostkę mięso podsmażamy na patelni na smalcu. Przekładamy do rondla, a na pozostałym tłuszczu podsmażamy pokrojoną cebulę. Dokładamy koncentrat pomidorowy i paprykę w proszku, sól, pieprz i kminek (ewentualnie suszony majeranek). Łączymy z mięsem.
Doprawiamy przeciśniętym przez praskę czosnkiem, po czym całość dusimy do miękkości mięsa. Paprykę i pieczarki siekamy, przesmażamy na rozgrzanym oleju. Łączymy z gulaszem.
Z małych chlebków lub większych bułek odkrawamy wierzchy i łyżką wydrążamy cały miąższ. Chleby napełniamy gulaszem. Podajemy od razu.
<strong>Czas przygotowania 120 minut. Cena jednej porcji około 6 zł</strong>
<strong>Wartość odżywcza jednej porcji 950 kcal Białko 19,1 g/ Tłuszcz 13 g/Węglowodany 68 g</strong>Źródło: Rewia