Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, świeże i proste.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5328
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 99
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5328
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 99
Składniki
Kromki chleba posmarować z każdej strony olejem. Najlepiej zrobić to pędzelkiem. Na suchej patelni usmażyć kromki chleba z każdej strony na złoty kolor. Następnie wydrążyć na środku dziurę w kształcie koła. Do środka wbić jajko, posolić, popieprzyć i przykryć pokrywką lub folią aluminiową. Smażyć na średnim ogniu około 3-4 minuty.
Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić w drobną kostkę. Odsączyć nadmiar soku ( najlepiej na sitku). Dymkę pokroić w krążki. W misce połączyć pomidory i dymkę. Dodać 1 łyżkę oliwy z oliwek. Doprawić świeżo mielonym pieprzem i solą morską. Usmażone chlebki wyłożyć na talerz, obłożyć po bokach pomidorową salsą, albo podać salsę obok.