Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jajko w chlebowych grzankach"
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 108
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14356
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 43
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 48
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 143
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 208
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 108
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14356
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 43
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 48
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 143
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 208
Składniki
Z kromek chleba odetnij skórki. Miękisz chlebowy pokrój na małe kawałki. Pokrój także duże plasterki boczku.
Kokilki posmaruj tłuszczem (możesz także posypać je bułką tartą). Wyłóż je kawałkami chleba.
Do każdej włóż porcję pokrojonego boczku. Wbij jajko, oprósz solą oraz pieprzem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 175°°C. Zapiekaj ok. 25-30 minut.
Podaj z sałatką, np. z pomidorów. Przed podaniem możesz każdą porcję posypać posiekanym szczypiorkiem.
Danie będzie jeszcze bardziej sycące, gdy na wierzch położysz plasterek sera żółtego i zapieczesz.
Przepis przysłała Malwina Mierzwa z Huty .</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie