Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1130
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 617
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 168
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 241
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1130
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 617
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 168
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 241
Składniki
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączę i zagniatam aż powstanie plastyczne ciasto. Ciasto przykrywam ściereczką i pozostawiam pod przykryciem w ciepłym miejscu na godzinę.
Wyrośnięte ciasto dzielę na 8 części. Z każdej formuję bułeczkę i pozostawiam pod przykryciem w ciepłym miejscu na kolejne 45 minut.
Wyrośnięte bułeczki nacinam według uznania. Piekę 15 minut w 200 stopniach C.