Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kawiorowe minitorciki z chleba"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 39
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 131
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 125
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 126
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 39
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 131
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 125
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 126
Składniki
Kromki pieczywa tostowego pozbaw skórek. Wydrąż miąższ z połówki dojrzałego awokado. Posiekaj go drobno, rozgnieć widelcem lub zblenduj. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Pastę dopraw sokiem z limonki, solą oraz chili w proszku.
Do osobnej miseczki przełóż serek łososiowy. Dodaj połowę czerwonego kawioru, wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Rozłóż 3 kromki pieczywa, posmaruj łososiową pastą. Przykryj kolejnym 3 tostami.
Rozsmaruj pastę z awokado, przykryj ostatnimi 3 tostami, dociśnij. Każdą piętrową kanapkę pokrój na ćwiartki. Dekoruj resztą kawioru i ziołami.
czas ok. 25 min; porcja – 260 kcal, cena 3 złŹródło: Świat kobiety