Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje wybornie, polecam ten przepis.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8889
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 199
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 462
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8889
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 199
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 462
Składniki
Wykonanie: Mąkę przesiać, wymieszać z drożdżami, szczyptą soli, tymiankiem i majerankiem. Wlać wino i lekko podgrzany olej i wymieszać. Odstawić w ciepłe miejsce na pół godziny. Paprykę oczyścić i pokroić w małą kostkę. Do ciasta wbić jajka i wyrobić. Dodać paprykę, ser i pestki słonecznika i dokładnie wymieszać. Podłużną formę posmarować tłuszczem, wyłożyć ciasto i odstawić na 15 minut. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez 40-45 minut.