Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantne i bardzo aromatyczne
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 155
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 879
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 103
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 155
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 879
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 103
Składniki
Cebulę pokroić w piórka, paprykę w paski, czosnek i imbir w cienkie plasterki a papryczkę chili drobno posiekać. Wszystko wrzucić na rozgrzany olej kokosowy, dodać przyprawę curry, smażyć aż warzywa lekko zmiękną.
Następnie dodać koncentrat pomidorowy, dokładnie wymieszać i zalać mlekiem kokosowym. Gotować kilka minut.
Chlebowiec odsączyć z zalewy, pokroić na mniejsze kawałki, dodać do curry. Całość doprawić do smaku solą i sokiem z limonki. Posypać listkami kolendry.