Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super bułeczki idealne na domopwe przyjęcie. Polecam.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 224
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 224
Składniki
Drożdże i cukier rozpuszczamy w mleku, odstawiamy na 5-10 minut w ciepłe miejsce. Mąkę przesiewamy. Dodajemy do mąki zaczyn drożdżowy i pozostałe składniki. Zagniatamy ciasto. Ciasto powinno być gładkie i elastyczne. Odstawiam na 105-20 minut w ciepłe miejsce. Farsz; Cebulę obieramy i kroimy wraz z papryką i kiełbaską w drobną kostkę. Na patelnie wlewamy olej i rozgrzewamy. Wrzucamy warzywa i kiełbaskę i smażymy ma małym ogniu aż warzywa zmiękną. Na koniec doprawiamy i chwilkę jeszcze duzimy. Przygotowany farsz studzimy. Z ciasta formujemy kulki wielkości większej mandarynki, spłaszczamy. Wykładamy łyżkę farszu i zlepiamy brzegi formując kulkę. Bułeczkę oprószamy lekko słodką papryką. Pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach. Podajemy na ciepło lub zimno z ulubionym sosem. Smacznego ;)