Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Makaron pod posypką z bułki tartej"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 30
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 28
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 27
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21477
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 46
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 30
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 28
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 27
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21477
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 46
Składniki
Makaron ugotuj w osolonym wrzątku wg instrukcji na opakowaniu. Odcedź, ostudź.
Twaróg utrzyj na gładką masę, dodając jajka, mleko, cukier, mąkę i olejek waniliowy. Jabłka obierz, oczyść z gniazd nasiennych, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Dodaj do masy twarogowej, wymieszaj. Dodaj do makaronu, połącz. Formę żaroodporną posmaruj masłem, napełnij masą makaronową.
Posypka: wszystkie wymieszaj rękami (powinno wyjść ciasto jak na kruszonkę). Odrywaj niewielkie kawałki, posyp makaron. Piecz około 30 minut w temp. 160°C.
Przepis przysłała Katarzyna Wenc z Rzeszowa
<strong>Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 3, cena za porcję 2,30 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie