Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Minimuffinki z michałkami"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 32
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 32
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Składniki
Margarynę rozpuszczam, dodaję wodę, cukier, kakao i połamaną czekoladę. Gotuję na małym ogniu ok. 3 min i odstawiam do wystudzenia. Mieszam z żółtkami. Dodaję przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ucieram mikserem, aż powstaną pęcherzyki powietrza. Białka ubijam na pianę, lekko mieszam z ciastem. Napełniam masą papierowe foremki do 3/4 wysokości i piekę w 180°C ok. 15 min lub do suchego patyczka.
Podgrzewam śmietanę z michałkami, rozpuszczam (nie gotuję), odstawiam do wystudzenia (np. do lodówki na całą noc). Ubijam i łączę z utartym serkiem, schładzam. Za pomocą rękawa cukierniczego ozdabiam muffiny.Źródło: Kobieta i życie