Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe pieczywo zawsze smakuje najlepiej, a jeszcze to z dodatkiem mąki orkiszowej jest w ogóle najsmaczniejsze ;)
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 66
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 104
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 66
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 104
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, dodać cukier i część ciepłej wody, wymieszać i odczekać kilka minut. Następnie dodać pozostałe składniki, w tym resztę wody, i wyrobić ciasto drożdżowe. Gotowe odłożyć w ciepłe/nasłonecznione miejsce na ok. 60 min. lub do czasu, aż ciasto podwoi objętość.
Gotowe ciasto podzielić na równe części (u mnie 9 szt). Z każdej uformować bułkę i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pozostawić na kwadrans do napuszenia.
Piec w temp. 180 stopni przez ok. 15-20 min. Smacznego!