Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pirackie łódki z bagietki"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 101
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1832
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2715
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 101
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1832
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2715
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Składniki
Bagietkę rozkrój wzdłuż, przekrój na połówki (paluchy tylko wzdłuż). Każdy kawałek pieczywa posmaruj masłem. Powstałe „kadłuby” łódek poukładaj na osobnych talerzykach.
2„Pokład” każdej łajby wyłóż umytymi i osuszonymi liśćmi sałaty. Szynkę i plastry sera pokrój na mniejsze kawałki. Rozkładaj na przemian na sałacie, tworząc barwną mozaikę.
Rzodkiewki umyj starannie, osusz, odetnij końcówki. Następnie każdą rzodkiewkę przekrój na pół. Kilka łyżek groszku osącz z zalewy.
Przygotuj wykałaczki. Nadziewaj na nie połówki rzodkiewek, ozdabiając każdą z nich groszkiem. Patyczki przymocuj do „kadłubów” łodzi tak, by wyglądały jak otwory na wiosła. Zwieńczeniem dzieła będzie umieszczenie na środku każdej kanapki masztu z piracką flagą.
czas ok. 20 min; porcja – 130 kcal cena 1,60 złŹródło: Świat kobiety