Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobry polecam do pracy i szkoły
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 202
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 174
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 202
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 174
Składniki
Mąkę przesiać i wymieszać ze solą, odstawić. W osobnym naczyniu do wody dodać drożdże, cukier i płatki. Mieszać, aż drożdże rozpuszczą się. Wsypać do drożdżowej mieszanki mąkę wymieszaną ze solą i olej. Całość wymieszać drewnianą łyżką w dość dużej misce, ponieważ ciasto bardzo rośnie. Nakryć ściereczką i odstawić na 40 minut. Formę wyłożyć w całości papierem do pieczenia. Po czterdziestu minutach dodać pokrojone oliwki i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do formy. Piec 40 minut w 190 *C. Na dolną półkę piekarnika umieścić naczynie z wodą, aby podczas pieczenia chleb nabrał wilgotności. Smacznego.