Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny, domowy chleb z chrupiącą skórką :-)
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 18
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 103
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 92
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 18
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 103
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 92
Składniki
Drożdże rozpuszczamy w wodzie i dodajemy resztę składników. Mieszamy i miskę zawijamy folią i wstawiamy na noc do lodówki. U mnie drożdże tak pracowały,że folia nie wytrzymała i musiałam zawijać jeszcze raz :-) Następnego dnia rano podsypujemy obficie blat mąką i wykładamy ciasto-zagniatamy-jest mięciutkie i dość luźne ale takie ma być :-)
Odstawiamy je na 30 minut do wyrośnięcia. Następnie piekarnik nastawiamy na 220 stopni i wstawiamy do niego naczynie żaroodporne w którym będziemy piec chleb UWAGA naczynie z pokrywą (moje ma pojemność 3100 ml i jest okrągłe) Do gorącego naczynia dajemy ciasto. Należy uważać,żeby się nie poparzyć.
Przykrywamy naczynie i obniżamy temperaturę do 200 stopni. Pieczemy 30 minut następnie ściągamy pokrywę i pieczemy jeszcze 20 :-)
Wyciągamy chleb,studzimy i gotowe :-)
i środek :-)