Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rodzynkowy chleb zapiekany z cynamonem i goździkami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 21
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 20
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 21
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 20
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. Przygotuj żaroodporne miseczki.
Wymieszaj mleko, śmietanę i waniliową esencję w garnku. Zagotuj. Ubij jajka z cukrem. Stopniowo połącz mleko z ubitymi jajkami. Dodaj posiekaną czekoladę.
Posmaruj chleb masłem. Ułóż kromki w przygotowanych miseczkach i posyp dodatkową czekoladą.
Do przygotowanych miseczek wlej po równo masę mleczno-jajeczną. Na koniec dociśnij zawartość naczyń, by niemal w całości zanurzyć chleb. Pudding w trakcie pieczenia wyrośnie. Odstaw na 15 minut, by chleb wchłonął płynną masę.
Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz ok. 30 minut. Po upieczeniu lekko ostudź i podawaj na ciepło. Po wierzchu posyp kakao.Źródło: Olivia