Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 60
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 38
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 294
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 60
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 38
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 294
Składniki
Mąkę przesiać do miski, dodać schłodzoną margarynę i śmietanę. Całość posiekać nożem i szybko zagnieść . Zawinąć w folię i do lodówki na 1h.
Po godzinie wyjąć i podzielić ciasto na 4 części. Rozwałkować każdą z nich i podzielić na 8 trójkątów. Na każdy z nich wyłożyć powidła lub twardą marmoladę. Piec 190 stopni przez ok 20-25 min
Po wystudzeniu rogaliki polukrować i gotowe. Smacznego