Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 125
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 235
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 125
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 235
Składniki
Drożdże wymieszać z niewielką ilością mleka, cukru i mąki. Całość ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Odstawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu.
Mąkę, margarynę, jajka i wyrośnięte drożdże zagnieść i odstawić do lodówki żeby wyrosły (najlepiej zrobić wieczorem i pozostawić na całą noc). Z wyrośniętego ciasta wałkować koła, pokroić na trójkąty na każdy dać trochę marmolady i zwijać od szerokiej strony. Surowe rogaliki moczyć w białku i cukrze. Piec na 180st.C na złocisty kolor.