Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rogaliki z czekoladą"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10127
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 249
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10127
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 249
Składniki
Mąkę połącz z masłem, solą, śmietaną i żółtkami. Rozkruszone drożdże zalej ciepłym mlekiem, wsyp cukier, wymieszaj i połącz z pozostałymi składnikami.
Wyrób gładkie ciasto i podziel je na 5 części. Każdą rozwałkuj i podziel je na 8 trójkątów. Nałóż na nie po porcji kremu i zwiń rogaliki.
Piecz ciastka pół godziny w temperaturze 160°C.Źródło: Kurier TV