Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne rogaliki z ciemną czekoladą lub wiśniowymi konfiturami
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 46
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 736
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 210
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 46
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 736
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 210
Składniki
Mąkę przesiać, dodać do niej margarynę/masło, a następnie wbić całe jajka, wymieszać i dodać zmieszane wcześniej drożdże z cukrem. Na koniec dołożyć śmietanę. Wyrobione ciasto odstawić na ok. 2 godz. do lodówki.
Po upływie ok. 2 godz. podzielić ciasto np. na 3 części i po kolei rozwałkować w kształt koła. Z jednego koła wydzielamy (jak przy pizzy) osiem części. Każdą z nich wypełniamy konfiturą lub roztopioną wcześniej czekoladą w kąpieli wodnej. W ten sposób mogą powstać co najmniej 24 rogaliki. Nie zapomnijmy posmarować ich białkiem przed włożeniem do piekarnika.
Rogaliki pieczemy w temp. 170 st.C przez ok. 30 minut.