Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rogaliki z jagodami"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 19
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 205
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 179
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 19
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 205
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 179
Składniki
Mąkę wymieszaj z 3 łyżkami cukru oraz cukrem waniliowym. Posiekaj z margaryną. Drożdże rozetrzyj ze śmietaną i wlej do mąki. Zagnieć ciasto.
Ciasto rozwałkuj, pokrój w pasy, potem w trójkąty. Na każdym trójkącie połóż odrobinę jagód, posyp szczyptą cukru. Zwiń tworząc rogaliki (od najkrótszego do najdłuższego brzegu). Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odstępy, ponieważ rosną.
Wstaw blachę do nagrzanego piekarnika. Piecz 15-18 min w temp. 180°C. Gorące posyp cukrem pudrem.
<strong>Przepis przysłała Marzena Przeorska z Warszawy</strong>
Czas: 60 min, cena porcji: 0,90 złŹródło: Relaks