Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rogaliki z nadzieniem"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24313
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 453
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 140
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24313
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 453
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 140
Składniki
45 min • Porcja 170 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 16 porcji.
Margarynę siekam z cukrem, dodaję przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli oraz śmietanę. Szybko zagniatam ciasto. Zawijam je w folię i schładzam w lodówce.
Następnie ciasto cienko rozwałkowuję na okrągły placek. Tnę go po przekątnej na wąskie trójkąty. Na każdym układam po połowie śliwki i zawijam w rogaliki, zaczynając od szerszej części trójkąta.
Rogaliki układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę w temp. 200oC ok. 20 min. Po upieczeniu posypuję cukrem pudrem.Źródło: Kobieta i życie