Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne rogaliki z różanym nadzieniem. Z podanych składników wychodzi ich bardzo dużo (3 blachy), więc jeśli nie chcecie mieć ich tak dużo to można uzycz połowy przepisu. Życzę smacznego :)
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 207
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 207
Składniki
W jednej miseczce zmieszaj drożdże cukier i ciepłe mleko, odstaw na kilka minut. Rozpuść lekko margarynę, a następnie zostaw do przestudzenia
W misce zmieszaj roztopioną wcześniej margarynę, mieszankę z drozdami, mąkę, sól i jajka . Zagnieć ciasto a następnie odstaw do wyrośnięcia.
Podziel ciasto na kilka równych części. Każdą z nich rozwałkuj na placek i przekrój wzdłuż tak, aby powstały trójkąty. Na każdy kawałek nałóż marmoladę. Zwiń ciasto na kształt rogalików. Ponownie odstaw do wyrośnięcia.
Po około 20 minutach możesz je włożyć do piekarnika. Piecz je 15-20 minut w ok. 190°C.