Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada chlebowa"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 718
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 718
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Marchewkę gotujemy, studzimy i kroimy w kostkę. Masło ucieramy na pulchną masę, mieszamy z marchewką i ogórkiem, także pokrojonym w kostkę.
Okrojone ze skórki kromki chleba tostowego rozkładamy w kształt prostokąta na lekko natłuszczonej masłem i posypanej makiem folii spożywczej. Chleb smarujemy śmietaną, przykrywamy drugim kawałkiem folii i lekko wałkujemy wałkiem do ciasta.
Zdejmujemy wierzchni kawałek folii, na tostach układamy plastry szynki, które smarujemy przygotowanym masłem.
Roladę, ściśle owiniętą folią, wstawiamy na godzinę do lodówki.
<strong>Czas przygotowania 90 minut. Cena jednej porcji około 1,40 zł.</strong>Źródło: Rewia