Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Serowe bułeczki"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 366
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 60
Polecam.
Odsłon: 76
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 366
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 60
Polecam.
Odsłon: 76
Składniki
Drożdże rozetrzyj z cu krem, mlekiem i 2 łyżkami mąki, przykryj ściereczką i odstaw na ok. pół godziny, żeby podrosły.
Po tym czasie dodaj do mąki razem z olejem, solą i startym serem, zagnieć mięciutkie ciasto. Ponownie przykryj ściereczką i odstaw na ok. 60 min, żeby ciasto podrosło.
Wyrośnięte ciasto podziel na 8 części i uformuj okrągłe bułeczki. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i zostaw na ok. pół godziny, żeby podrosły. Piecz ok. 45 min w temp. 180oC do zrumienienia.Źródło: Świat kobiety