Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś słodkiego do kawki zawsze jest mile widziane, bułeczki drożdżowe z powidłami
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 259
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 52
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 52
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5362
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 259
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 52
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 52
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5362
Składniki
1. Wszystkie składniki na rozczyn łączymy ze sobą i odstawiamy do wyrośnięcia 2. Do miski dużej wsypujemy mąkę, wbijamy żółtka, wsypujemy cukier, dodajemy rozpuszczone masło, wlewamy mleko oraz rozczyn i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia
3. Kiedy ciasto już podwoiło objętość, ręką urywamy po kawałku ciasto, w środku umieszczamy po łyżeczce powideł śliwkowych i zawijamy dokładnie robiąc, kuleczki 4. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C
5. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem 6. Smacznego