Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Słodki chlebek ze śliwkami"
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 28
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 234
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1686
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 120
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 28
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 234
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1686
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 120
Składniki
Śliwki pokrój w paseczki, a banany obierz i rozgnieć widelcem. Przełóż do miski, wbij jajka, dosyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dodaj pozostałe . Wyrób mikserem na jednolitą masę.
Masę przełóż do formy keksowej (30 x 11 cm) wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą. Wierzch udekoruj orzechami pekan lub włoskimi.
Piecz w temperaturze 180°C około godziny. Przed wyjęciem z piekarnika włóż patyczek i sprawdź, czy ciasto jest suche. Wyjmij na kratkę kuchenną i wystudź.Źródło: Takie jest życie