Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Słoneczny chleb z miodem"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 238
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 24
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 70
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 238
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 24
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 70
Składniki
Połącz mąkę, proszek do pieczenia i sól. Dodaj masło, cukier, miód, aromat i skórkę. Wbij jajko, wymieszaj i po chwili dodaj drugie.
Gdy ciasto zrobi się wilgotne, bardzo delikatnie połącz powstałą masę z malinami i siekanymi migdałami.
Przełóż ciasto do natłuszczonej keksówki. Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 160 st. C przez ok. 60 min (do suchego patyczka).
Zostaw chlebek do ostygnięcia na ok. 20 min. Przestudzony chlebek można polać gotowym lukrem o aromacie pomarańczowym lub cytrynowym.
Czas przygotowania: 30 minut 250 kcal/1 porcja.Źródło: Tele Tydzień