Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Części kurczaka nie tylko są smaczne z ziemniakami i surówką, ale i również. z domowego, wypieku chlebem :) Polecam.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1060
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1383
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12991
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1060
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1383
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12991
Składniki
Z pieprzu, soli, pieprzu ziołowego, papryki czerwonej (słodkiej), czosnku granulowanego,ziół prowansalskich i oleju rzepakowego sporządzamy marynatę, którą dobrze nacieramy każdą część kurczaka. Natarte części z kurczaka w misce zakrywamy i wstawiamy na noc do lodówki (8 godzin).
Po tym czasie na gorącą patelnię z olejem rzepakowym i z tym co osiadł z marynaty, smażymy części kurczaka, każdy kawałek na rumiany kolor.
Usmażone części z kurczaka świetnie smakują ze świeżym, upieczonym, domowym chlebem.
Smacznego :)