Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaskakujące pierożki z chleba tostowego z kurczakiem w gyrosie, kremowym serkiem, jajkiem oraz sałatą . Przygotowuje się je rzeczywiście szybko, a do środka możecie włożyć, co Wam w duszy gra - mogą to być paluszki krabowe, posiekany szczypiorek lub mięso krewetek. U mnie serek z grillowaną papryką i oliwkami. Na początku formowanie pierożków jest trudne - już myślałam, że nic mi z tego nie wyjdzie (pierwszy pierożek bez szans na jakikolwiek sukces ) , ale farsz tak fajny mi wyszedł, że nie odpuściłam - później było już tylko lepiej :) Pierożki można podać jako przekąskę na przyjęciu, świetne na piknik lub na obiad z zieloną sałatą i np. ryżem - i na ciepło i na zimno są super :) Pięknie polecam, korzystajcie z przepisu, ulepszajcie :) K.K.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 614
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 163
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 203
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 126
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 614
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 163
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 203
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 126
Składniki
Wszystkie składniki na farsz (oprócz serka) mieszam w misce, odstawiam na chwilę.
Obkrawam skórkę z chleba tostowego, każdą kromeczkę zanurzam na chwilę w wodzie (uważajcie, aby za bardzo nie namokły), rozpłaszczam na dłoni delikatnie ją rozciągając.
Każdą kromkę smaruję kremowym serkiem, nakładam porcje farszu i zalepiam - każdego pierożka delikatnie obtaczam w bułce tartej i smażę powoli na rozgrzanym tłuszczu, aż będzie złoty i chrupiący i gotowe. Smacznego :)