Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami mamy czerstwy chleb. Można wykorzystać w połączeniu z zapomnianymi szprotkami. Do tego dowolny sos, sałata i obiad gotowy.
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 117
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 114
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 95
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22665
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 117
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 114
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 95
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22665
Składniki
Pokroiłem czerstwy chleb, który następnie zalałem bulionem, odstawiłem. Czosnek i cebulę drobno pokroiłem, zeszkliłem na niewielkiej ilości oliwy. Dodałem suszony tymianek i bazylię. Tak przygotowaną cebulę dodałem do chleba. Następnie dodałem odsączone z oleju szprotki i szprotki w pomidorach, wbiłem jajka. Dokładnie wyrobiłem masę, doprawiłem solą i pieprzem. Uformowałem okrągłe pulpety, które panierowałem grubo w bułce tartej. Smażyłem na złoto na małej ilości oleju ( pulpety są tłuste same w sobie).