Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bułeczki, pachnące papryką i chilli. Ponieważ można je szybko przygotować i upiec, są idealne na śniadanie, piknik, można je zabrać do pracy i szkoły. Smaczne są ciepłe i zimne.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 36
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 22
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 59
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 82
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 71
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 36
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 22
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 59
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 82
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 71
Składniki
Do przesianej mąki kruszymy drożdże, posypujemy szczyptą cukru, dodajemy margarynę, zioła i przyprawy . Wszystko zagniatamy na kruszonkę, potem wbijamy jajko, dolewamy 1-2 łyżki mleka i zagniatamy ciasto. Ciasto powinno być dość zwarte, ale jeśli jest zbyt twarde możemy dodać jeszcze 1-2 łyżki mleka. Wyrobione ciasto odstawiamy do wyrośnięcia. Paprykę kroimy w drobną kosteczkę, kabanosy w cienkie plasterki. Wyrośnięte ciasto mieszamy z papryką i kabanosami. Odrywamy z ciasta kawałki i wykładamy na blaszce albo do blaszki na muffiny. Bułeczki pieczemy w 180-160 C kilkadziesiąt minut.