Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 193
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 14
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 193
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 14
Składniki
Do miski wsypać mąkę i posiekać z margaryną ,dodać cukier i proszek do pieczenia. Wymieszać i zebrać w kółko. Zrobić wgłębienie na środku. Wbić jedno jajko i 2 żółtka oraz olejek śmietankowy i jogurt. W osobnym naczyniu; Wsypać drożdże, pół łyżeczki mąki i łyżkę wody. Wymieszkać i wlać do zagłębienia. Zagnieść na gładkie ciasto i odstawić na 10 minut. Na blat wysypać trochę mąki. Rozwałkować i pokroić na trójkąty, na dole każdego ułożyć porcje dżemu ,złożyć w trójkąt, zlepić brzegi i uformować rogaliki .
Ułożyć na blachę posmarowaną tłuszczem. Na wierzchu posmarować rozbełtanym jajkiem każdego rogalika. Piec ok. 15-20 minut w 200 stopniach. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub posmarować lukrem. Świetnie też smakuje z bitą śmietaną i sezonowymi owocami. Życzę smacznego :).