Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wyśmienite rogaliki z nadzieniem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 718
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 718
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Mąkę wymieszaj z drożdżami. Dodaj pokrojoną w kostkę margarynę, oba cukry oraz śmietanę, zagnieć gładkie ciasto. Przykryj je folią i odłóż na całą noc do lodówki.
Schłodzone ciasto podziel na 5 części. Każdą rozwałkuj na koło o grubości ok. 4 mm i podziel na 8 trójkątów. Na każdym trójkącie połóż łyżeczkę marmolady lub powideł i zwiń formując rogaliki.
Piecz 15-20 min w temp. 180°C. Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem.
(bez czasu oczekiwania): 60 minut. Sztuka: 100 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie