Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wytrawna chałka drożdżowa"
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 12
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24319
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 12
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24319
Składniki
Mąkę (2 łyżki odłóż) połącz z drożdżami, łyżką soli i cukru, 1 jajkiem i mlekiem. Dodaj rozpuszczony i ostudzony smalec, zagnieć ciasto. Odstaw do wyrośnięcia. Szpinak opłucz, włóż do rondla. Duś ze śmietaną. Dodaj zasmażkę z 2 łyżek masła i mąki, wymieszaj, dopraw solą.
Ciasto rozwałkuj, po- krój w 3 pasy. Na każ dym ułóż szynkę, ser i szpinak, zawiń farsz w ciasto. Zapleć warkocz z 3 pasów, zlep końce. Posmaruj jajkiem, posyp sezamem. Piecz 35 min w 180 st.
Czas ok. 75 min; porcja – 260 kcal, cena 1,30 zł.Źródło: Świat kobiety