Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bułeczki na śniadanie lub kolację. Fajnie nadadzą się jako przekąska do szkoły lub pracy.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 95
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 95
Składniki
Drożdże rozpuszczamy w letniej wodzie dodajemy sól i cukier. Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto odstawiamy na 30 minut. Kiełbaski i obraną cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy wraz z przyprawami. Studzimy. Z ciasta robimy kuleczki wielkości mandarynki, spłaszczamy wkładamy łyżkę farszu, zlepiamy formując kulę. Wykładamy bułeczki na natłuszczoną blaszkę. Bułeczki smarujemy mlekiem i posypujemy czarnuszką. Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach. Podajemy na ciepło jak i zimno z ulubionymi sosami. Smacznego ;)