Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zakręcone bułeczki z cynamonem i kruszonką idaalnie sprawdzą się ze szklanką mleka lub herbaty.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 748
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 88
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 748
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 88
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Drożdże i 2 łyżki cukru rozpuszczamy w mleku, odstawiamy na 10 minut w ciepłe miejce. Mąki przesiewamy. Dodajemy do mąk zaczyn drożdżowy i pozostałe składniki, zagniatamy ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne. Odstawiamy na 1 godzinę w ciepłe miejsce. Ciasto dzielimy na równe części. Wałkujemy na prostokąty dość cienkutko. Smarujemy rozpuszczonym masłem, posypujemy cukrem i cynamonem. Zwijamy w rulon. Kroimy na mniejsze części około 6-7 cm. Układamy na blaszkę, lekko spłaszczamy, posypujemy kruszonką. Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)