Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja propozycja wykorzystania resztek z wydrążonych bagietek z zapiekanek, które znajdziesz na moim profilu. W tytule jest chlebowa, bo w zasadzie każde pieczywo zalegające w chlebaku się tutaj sprawdzi. U mnie to było śniadanie, ale na obiad lub kolację też może być. Proste i smaczne jednocześnie. No to robimy :-) (przepis na dwie foremki 20/14 cm):
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7886
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 174
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 389
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7886
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 174
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 389
Składniki
Kurki oczyścić i usmażyć na patelni z odrobiną tłuszczu, doprawić solą i pieprzem. Pieczywo pokroić na małe kawałki i zrumienić na patelni z odrobiną tłuszczu. Można też wlać sos z patelni z kurek, grzanki przejdą aromatem kurek. Upieczone grzanki przełożyć do miski. W osobnym naczyniu roztrzepać jajka, doprawić solą i pieprzem. Jajka wlać do grzanek i wymieszać. Naczynia żaroodporne wysmarować olejem i przełożyć na nie grzanki. Na górę ułożyć kurki i połówki pomidorków, na koniec posypać tartym serem. Piec 10-15 minut w 200 stopniach. Polecam, bo to pyszne i sycące danie z wykorzystaniem resztek :-) SMACZNEGO!!!